Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta on asiantuntevaa
ja lempeän hemmottelevaa erikoishoitoa äideille!

Raskausaika on syvä kokemus naiselle, keho ja mieli käyvät läpi suuria muutoksia. Samalla raskaus on kuitenkin myös luonnollinen olotila.

Raskaushieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Äidin hyvinvointi on vauvalle ensiarvoisen tärkeää. Hoidossa huomioin kokonaisvaltaisesti äidin fyysiset oireet sekä tunteet. Raskaushieronnassa käytän body cushion -tyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. Odottavan äidin ihoa hellitään kylmäpuristetulla luomuhierontaöljyllä. Hoitoon tullessasi olen varannut kalenteriini reilummin aikaa jotta käyntisi tapahtuu rauhallisesti, vointiasi ja tuntemuksiasi kuunnellen. Raskaushieronta on myös ihana lahja odottavalle äidille!

 

90 minuutin raskaushieronta

90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin.   

 

60 minuutin raskaushieronta

60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin.

 

Raskaushieronnan hyötyjä :

Vähentää stressiä ja autaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.

Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.

Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.

Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.

Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.

 

Raskaushieronnan esteet ovat samat kuin normaalissa hieronnassakin . Raskaudessa voi ilmetä oireita jolloin hieronta ei sovi odottavalle äidille, nämä asiat kartoitan huolellisesti ennen hieronnan suorittamista.

 

Synnytyksen jälkeinen hieronta 60 tai 90 min

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä.
Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu.

Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat niskahartiaseutu ja alaselän/lantion alue. Niskahartiaseudun alueelle voi tulla jännityksiä imetysasennoissa sekä vauvan kantamisesta.

Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä synnytyksen jälkeen, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa miellyttävillä raskaushieronta-asentotyynyillä. Vauva voi olla mukanasi hieronta hoitoon tullessasi.


Yhteystiedot

Hieronta Unique

Sangintie 95 90650 Oulu

040 2169801

sarikoistinen@hierontaunique.fi